Här nedan lär jag er hur man gör en klassisk kyckling till påsk av marsipan: 

Beskrivning:

1. Väg gul marsipan. Kropp: 50 g. Huvud
15 g. 2 st vingar: 5 g/st.
2.Rulla slät och blank, sedan till droppformad. Böj stjärten lite uppåt. Markera fjädrar på stjärten (3 streck).
3. Huvud: Samma här, rulla slät och blank och limma fast huvudet med lite vatten eller
äggvita.
4.Nu ska vi göra vingar, rulla och forma droppformade, tunna ut under plastpåse. Markera sedan fjädrar på varje vinge och fäst dem sedan på kycklingen, böj dem lite för levande effekt.
5.Tryck ett par glada ”kisande” ögon. Det finns ett speciellt verktyg för detta…men jag äger inte ett sådant, så en liten utstickare fick duga!
6. Rulla 3 st små röda bollar, forma dem droppformade. Sätt ihop och du har en tuppkamm!
7. Nu pudras kinderna rosigt röda med ätbart puder. Du kan nu doppa botten i choklad om det önskas.
klart =)

Lycka till!

Description:

1. Weigh yellow marzipan. Body: 50 gram. Head:

15 gram. Wings: 5 gram (2 pieces).

2. Roll smooth and shiny, then give it a teardrop shape. Bend tail up slightly. Mark feathers on the tail with a knife.

3. Head: Same here, roll smooth and shiny and glue the head on to body with a little water or egg white.

4. Wings, roll and give it a teardrop shape, thin out under a plastic bag. Give the wings 3 marks (feathers) using a knife. Now attach them on to the chickens body and bend the top of rthe wings to make more alive.

5. Press a few happy ”squinty” eyes. There is a special tool to use for this for this … but I do not own one, so a small cutter had to do!

6. Roll 3 small pieces  of red marzipan, shape them teardrop. Put together and you have a rooster comb!

7. Finally, powder its cheeks rosy red with edible powder.

You can dip the bottom of your marzipan figure in chocolate if desired. Done!

Watch my movie here: