Här nedan visar jag dig en tupp i marsipan till påsk:

Beskrivning:

1.Väg gul marsipan till 50 g och kavla sedan vit, tryck
ut med en krusig utstickre för att få en ”krage” till tuppen.
2. Rulla kroppen blank och slät, forma lätt droppformad. Sätt ner på bordet och böj den smala delen lätt uppåt för att få ett huvud.
3. Tunna ut kragen i en plastpåse. Sätt på kragen.
4. Näbb: rulla en liten orange marsipan till en boll, gör den spetsig i båda ändar, vik och tryck fast.
5.Sätt ögon på huvudet med vit och svart marsipan.
6.Rulla 3 st små röda bollar, forma dem droppformade. Sätt ihop och du har en tuppkamm!
7.Gör sedan likadant fast med 2 st röda, dessa ska fästas under näbben.
8.När du gör stjärtfjädrarna så är det samma teknik som för tuppkammen. Du kan nu doppa botten i choklad om det önskas. Klart!

Tips! När du ska modellera med marsipan eller sockermassa så är det väldigt viktigt att ha rena händer, verktyg och arbetsyta för att jobba på.

Lycka till!

Description:

1.Weigh yellow marzipan to 50 gram and roll them round, then roll white marzipan thin with a rolling pin. Cut out a”collar” for the rooster.

2.  Roll the body shiny and smooth, then to a lightweight teardrop shape. Set it down on the table and bend the narrow part up slightly to get a head.

3. Thin out the collar in a plastic bag. Put on the collar on roosters head.

4. Beak: roll a little orange marzipan into a ball, making it pointed at both ends, fold and press.

5. Add eyes using white and black marzipan.

6. Make 3 small red balls of marzipan, shape them teardrop. Put together and you have a rooster comb!

7.Now make the same but with 2 red balls instead of 3, these should be attached under its beak.

8. When you make the tail feathers, it’s the same technology as the rooster comb.

You can dip the bottom of your marzipan figure in chocolate if desired. Done!

Watch my movie here: