Notice: Undefined variable: dd_override_start_anchor_id in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 351

Notice: Undefined variable: dd_override_top_offset in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 352

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 205

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Hej på er! Här kommer ett jättebra tips på bakningspyssel inför Alla hjärtans dag =)

Precis som jag vill inspirera er läsare så gillar jag att inspireras av andra kreativa människor. När jag såg en video av ”SweetAmbsCookies” där Alla hjärtans dag kakor dekoreras så blev jag sugen på att prova eftersom de var så fina! Denna konstnär är en otroligt begåvad kvinna och är proffs på att dekorera kakor.Jag har provat göra detta en gång tidigare och resultatet blev ok, men fick inte riktigt till en bra konsistens på glasyren. Men denna gång använde jag mig av Royal icing, en glasyr gjord av äggvita, florsocker och citronsaft som vispas vitt och fluffigt. Den får en mycket tjock konsistens, nästan som klister. Sedan tunnar man ut den med lite vatten i taget tills man når den ”rinnighet” som önskas på glasyren. Hur blev då mina kakor? Jo faktiskt ganska fina. Jag är nöjd men det kan alltid bli bättre 😉 Jag tyckte det här var kul och kommer göra detta igen, träning behövs kan jag säga. Här nedan kan du se mina Alla hjärtans dag kakor: 

alla hjärtans dag kakoralla hjärtans dag kakorkakor glasyrromantiska kakor

Det som är så kul med att dekorera kakor är att det är bara fantasin som kan stoppa en. Man kan göra olika teman såsom till bröllop, barnkalas, halloween, olika högtider och så vidare. De är otroligt dekorativa och gör sig väldigt fina exempelvis på ett dessertbord eller att ge bort som en gåva.

Vill ni se ”SweetAmbsCookies”  video så klicka här (därifrån kan du även klicka dig fram till hennes fantastiska blogg.

Receptet på royal icing hittade jag på bloggen härliga bakbloggen ”Sockerrus”. Där finner du också ett recept på kakor. För att komma till ”Sockerrus” blogg och recept klicka här

 Lycka till och jag önskar er en fin, mysig och kärleksfull Alla hjärtans dag! kram