Notice: Undefined variable: dd_override_start_anchor_id in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 351

Notice: Undefined variable: dd_override_top_offset in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 352

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 205

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Här delar jag med mig tips och råd om hur du undviker några vanliga misstag när du bakar tårtor därhemma! 

 • Marsipantårtorundvik att vaniljkräm eller sylt kommer i kontakt med marsipanen, då löses den upp och tårtan börjar ”säcka”.

 

 • Torr marsipan/sockermassa-knåda in en liten skvätt vatten, kavla, vik ihop, kavla vik ihop och fortsätt så tills den känns som ny!

 

 • Ätbart lim-äggvita fungerar utmärkt för att limma på blommor m.m på tårtor som är täckta med marsipan/sockermassa.

 

 

 • Att lyfta en tårta-Detta är inte svårt om du gjort en bra grund. Understa botten kan vara lite tjockare än de andra. Grädde som ska vara inuti tårtor kan vispas en aning hårdare, ev. om man vill kan man tillsätta(bara lite)vaniljpulver för att få en stabilare konsistens, som också ger en god smak. För mycket sylt mellan lagren är ingen bra idé, tårtan kommer att glida. Lägg ett lagom lager och möjligtvis en liten klick grädde som strycks försiktigt över, då får du nästa botten att fästa.

 

 • Att använda frysta bär som topping- Använd en gaffel och stick hål jämt över tårtan så att bärsaften rinner ner i tårtan istället för runt om. Kom ihåg att täcka väl med gelé.

 

 • Att hjälpas åt– Dela med er av eran kunskap och erfarenhet, man kan förvånas över vad man kan få i utbyte. Vi lär oss av varandra!

 

 • Att skriva på tårtor-Detta kräver träning och tålamod för att få snyggt. Men en bra början är att ha en välgjord pappers strut. Är den stabil kommer det vara en stor skillnad när du ska pikera=skriva eller rita på en tårta.

 

 • Redskap-Det finns hur många redskap som helst för bakning och tårtdekor, och man har ju sällan råd att köpa allt. Börja med det nödvändigaste och samla sedan allt eftersom. Bakning låter oss vara kreativa, tittar man runt i sitt hem kan man hitta saker som kan vara utmärkta till mästerverket. En plastfolie rulle kan vara utmärkt att rulla upp marsipanen på, ett tårtpapper kan vara en fin shablon, en gaffel kan ge finna tryck, eller ett glas kan vara en perfekt utstickare. Låt fantasin flöda!

 

 • Att baka– Ett bra recept! Att baka är inte lika som matlagning, det är kemi då ingredienser reagerar med varandra. Visst kan man experimentera men då bör man veta vad man håller på med. Däremot fyllningar och toppings kan man leka runt med! =)

 

 • Läs igenom receptet noga innan du börjar att baka!

 

 

 • Kavlade degar-Skiva inte smöret/margarinet! Tryck och kavla ut i mellan bakpapper. Då är det lättare att kavla och chansen är mindre att lagren spricker. Vid kavlade degar ska man ha MYCKET mjöl när man kavlar, och kom ihåg att deg och smör/margarin ska ha ungefär samma temperatur när du sätter igång.

 

 • Förberedning-Se till att förbereda alla ingredienser och tillbehör innan du lägger ihop en tårta, då slipper den stå framme för länge, den håller sig snyggare och av hygieniska skäl, eftersom mejeri produkter är känsliga.

 

 • Ont om tid- slipp stress, köp färdig tårtbotten, vaniljkräm, marsipan lock eller vad du nu behöver. Visst är hemmabakat oftast godare, men bakning ska vara kul, att lägga ihop tårtan själv är nog bra det och den kommer bli uppskattad ändå, jag lovar!