Bröllopstårta

Notice: Undefined variable: dd_override_start_anchor_id in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 351

Notice: Undefined variable: dd_override_top_offset in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 352

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 205

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Här lär jag er att lägga ihop en 2-vånings bröllopstårta gjord med en 20 cm och en 16 cm bottnen (beräknat för 15-16 personer). Jag har bakat en riktig amerikansk klassiker, Red Velvet cake!

Bröllopstårta

Valde detta recept på (gjorde 1,5 ggr satsen): Red Velvet. Har dock gjort en liten ändring och tillsatte ca 3 msk kakao för att få en djupare röd färg.

Använde mig av detta frosting recept, taget från Christina Gyllner.

Frosting

600 g cream cheese
150 g smör, rumstempererat
0.5 tsk äkta vaniljpulver
10-14 dl siktat florsocker, måtta efter egen sötma

Det går åt ca 800 gram marsipan för att täcka tårtorna.

Viktigt att tänka på när man bygger våningar såhär direkt på varandra är att använda sig av  mycket stabila tårtor, t.ex. red velvet, engelsk fruktkaka osv. (våra svenska tårtor passar oftast inte till att bygga en bröllopstårta på detta vis utan gör sig bäst på en tårtställning.) Vill man ha vanlig anslagsbotten är det bra om man har mer ”kaka” och mindre fyllning, speciellt om det gäller mer än 2 våningar!

Såhär gör man blommorna till tårtan:

1. Krusig ros :

Rulla en liten boll i marsipan. Kavla sedan en maripsanplatta, tryck ut rosenblad med en lite utstickare. Skär dem i två, lägg dem i en plastpåse och tunna ut kanterna.

Sedan är det bara att bygga på, tryck lätt på kanterna för att få bladen lite krusiga. (Man väljer själv hur många löv och hur stor man vill blomman ska vara, till bröllopstårtan gjorde jag större än denna gula) När du fått en lagom stor öppen och rund ”knopp” som på bilden ner till vänster så avslutar du med 5 st blad som ”hänger” lite längre ner och ut från knoppen. (hoppas ni förstod den förklaringen..)

Vita små blommor:

Dessa verktyg ovan har jag använt för de små vita blommorna.

Kavla ut marsipan, tryck ut blommor med utstickaren. Tunna ut kanten på blommorna lite mellan plast. Tryck ett hål med marsipanverktyget och det är klart!

Lycka till!