Notice: Undefined variable: dd_override_start_anchor_id in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 351

Notice: Undefined variable: dd_override_top_offset in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 352

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 205

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Överraska barnen med dessa härliga Halloween cake pops! Basen är en deg som man gör arraksbollar med. Mina cake pops kommer ätas  av vuxna, så jag har smaksatt med arrak. Men man kan smaksätta med nästan vad man vill. Exempelvis bara choklad, mint, lakrits, hallon m.m.

Du behöver klubbpinnar/hårda sugrör, marsipan, choklad och de ingredienser som framkommer i receptet.

(Arrak) chokladbollar:

  • 100 g smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • ca 3 dl sockerkakssmulor
  • ev. smaksättning såsom exempelvis arrak, choklad, mint, lakrits, hallon m.m

Gör såhär: Rör ihop smöret, florsockret, vaniljsockret, och siktat kakao till en porös smet. Tillsätt sockerkakssmulorna och blanda väl. Smaksätt nu om så önskas. Ställ smeten i kylskåp tills den blir lagom formbar. Rulla till bollar, kyl igen en stund. Sätt chokladbollarna på en varsin klubbpinne och doppa dem i choklad.

Spindel

Doppas i mörk choklad. Ögonen är av marsipan som fästes med smält choklad. Benen har jag spritsat på ett bakplåtspapper som ligger exempelvis på ett träskaft från en slev. Detta för att få benen böjda. Fäst benen även här med smält choklad.

Spöke

Doppad i vit choklad. Jag har tryckt ut rundlar i vit marsipan och satt över ”klubban”. Ögon och mun är av svart marsipan.

Pumpa

Doppad i mörk choklad. Jag har tryckt ut rundlar i orange marsipan och klätt in ”klubban”. Jag använde en kökskniv till att göra skåror på pumporna. Avslutningsvis grön marsipan på toppen.

Mumie

Doppad i vit choklad. Jag har skärt ut smala band av vit kavlad marsipan. De har jag snurrat runt ”klubban”. Röd marsipan till ögon.

Lycka till!