Hej! Nu är alla orkidéerna och mörkröda rosorna gjorda till bröllopstårtan, 20 st blommor blev det totalt. Nu är det bara att sätta igång med det gröna, nämligen rosenblad och murgröna. Alla blommor och blad kommer sedan sättas ihop till 3 st blombuketter som fördelas på 3 st tårtor som ska ställas på en tårtställning. Alla blommor är livsmedelsgodkända då de är tillverkade av flowerpaste (inte så goda att äta men fina att titta på). Jag har testat en ny pulverfärg som heter ”Ruby” till mina rosor. Vill ni veta var jag tyckte om den, samt se resultatet på mina rosor? Se nedan:

Mörkröda rosor i sockerMörkröda rosor i sockermörkröda rosor i socker pulverfärg Ruby. Mörkröd

Recension: Vad tyckte jag om ” Plain and simple: Red-Ruby”? Jo jag tyckte nyansen var fantastisk vacker. Puderfärgen ger verkligen en mörkröd, rubinfärgad nyans på rosorna, de får typ en sammetslen känsla. Det ända som jag tyckte sådär om var att det var svårt att få färgen att fästa när man torrborstade, det gick åt mängder till en enda ros. Om ni ska torrborsta sockerblommor så tipsar jag er att skydda underlaget med exempelvis bakplåtspapper, samt sätta på ett förkläde eller en tröja som ni inte är rädda om, färgen hamnar nämligen överallt 😉 Dock kan man också lösa upp färgen med alkohol och måla, och det kanske jag ska pröva nästa gång.

Jag rekommenderar verkligen den här pulverfärgen om ni vill göra djupt mörkröda rosor. Här köpte jag pulverfärgen ”Ruby”: Strössel och annat

mörkröda rosor i sockermörkröda rosor i socker

mörkröda rosor i sockermörkröda rosor i socker

mörkröda rosor i sockermörkröda rosor i socker

mörkröda rosor i sockerMörkröda rosor i socker

Flowerpasten är färgad med en röd pastafärg av märket ”Sugarflair”, denna finns också att köpa hos ”Strössel och annat”.