Hello Kitty tårta

Hej kära läsare!

Jag bakade en Hello Kitty tårta till Linnea som fyller idag, ett stort grattis till dig! 😀 Varje gång man får chansen att göra en barntårta påminns man hur otroligt kul det är!! Detta är en två våningstårta med naturella tårtbottnar, vaniljkräm, hallongrädde och färska hallon. Tårtorna spacklades upp med smörkräm och täcktes sedan med rosa marsipan. Sedan dekorerades de med handgjorda lila och röda blommor, bin, Hello Kitty, paket, stjärnor och vita band av marsipan.

Hello Kitty tårta Hello Kitty tårta Hello Kitty tårta Hello Kitty tårta

Här nedan kan ni se lite hur jag gick till väga med att lägga ihop tårtorna. För att hålla våningstårtan stabil och förhindra att den ska ”säcka” ihop när de staplas på varandra sätts livsmedelsgodkända stödpinnar i (finns att köpa bland annat hos ”Strössel och annat.se”. Man markerar ut var tårtan ska stå, trycker sedan ner en pinne och gör en markering så att den är lika eller något högre än tårtan. Skär/såga till så många pinnar du behöver i samma längd. Det kan se ut som att pinnarna är olika långa när du har tryckt i alla men ingen fara, det är bara tårtan som inte är helt perfekt rak. Stödpinnarna är därför där och förhindrar ett ojämnt tryck. Om du lyckas med en helt perfekt rak tårta, så grattis till dig! 😉

Nu har man en osynlig ställning i våningstårtan. Dessa pinnar plockas bort när tårtan ska serveras. Den mindre tårtan som ska stå på bottentårtan har en tårtbricka i kartong under som är klippt lika stor som tårtan är. Detta gör att det är enkelt att skära och även lyfta av den.

tårtatårta
tårtatårta tårtatårta