Hejsan, hoppas ni haft en fin påsk =) Min var underbar då jag spenderade påsk med familjen, kallt ute men en massa sol!

Den här veckan har jag fått en hockey (Leksand) tårta beställd. Jag kommer lägga upp bilder på torsdag så ni får se den, då kommer jag också lägga upp en video på en Margareta tårta som jag tillverkar.

Jag har även tänk att skicka in lite bidrag till ”Miss cupcake” hos Dr.Oetker, som jag senare kommer att visa upp.

Jag vill också bara dela med mig av detta recept som jag hittade på Ica.se, glutenfria banan och havre plättar. Jag vet att de är mer brunch än bakverk, men de så himla goda! Rekommenderar =) Ett tips är att servera dem med bär och vaniljkesella. 

Recept:

Ingredienser

  • 4 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 krm kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 3 bananer
  • 3 ägg
  • 3 msk olja
  • 2 msk flytande honung
  • frukter eller bär
  • lönnsirap

Så här gör du

  1. Mixa havregryn med stavmixer till ett »mjöl«.
  2. Tillsätt bakpulver, malen kardemumma, kanel och salt.
  3. Mosa bananer och lägg i en skål.
  4. Blanda med ägg, olja och flytande honung. Tillsätt mjölblandningen. Rör snabbt ihop. Låt stå ca 10 minuter.
  5. Stek plättar av smeten. Servera med valfria frukter eller bär och gärna lönnsirap.

Hello everyone, hope you had a nice Easter holiday=) Mine was wonderful, I spent Easter with family, It has been cold outside, but a lot of sun! Nice =)

This week I got a hockey (Leksand) cake ordered. I’ll post pictures on Thursday so you can see it, I will also post a video on a classic swedish cake, Margareta cake.

I would also like to share this recipe that I found on Ica.se. It is a gluten-free banana and oatmeal pancake. I know they are more brunch rather then pastries, but so they are so tasty! I Recommend =) One good advice is to serve them with berries and vanilla quark.

Recipe:

INGREDIENTS

400 ml rolled oats

2 teaspoons baking powder

1 pinch of ground cardamom

1 pinch of cinnamon

1/2 teaspoon salt

3 bananas

3 eggs

3 tbsp oil

2 tablespoon runny honey

fruit or berries

maple syrup

How to do:

Mix oatmeal with hand blender into ”flour”. baking powder, cardamom, cinnamon and salt. Mash the bananas and place in a bowl. Mix with eggs, oil and honey. Add flour mixture. Stir together quickly. Let stand about 10 minutes. Fry golden brown on each side in a pan.