Här har ni en fantastisk dessert att bjuda på till midsommar! Jag har tidigare gjort en Pavlova tårta till påsk och nu gör jag den i en form av en bakelse med fläder/lime curd, rabarber/jordgubbs puree, grädde och färska jordgubbar! Enjoy =)

Här är en video där jag tillverkar den:

Recept: 

Marängbottnar (7-8st) :

2 st äggvitor

1,5 dl socker

1 tsk citronsaft

1 msk majstärkelse (maizena)

Gör såhär: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor till ett fast skum. Tillsätt citronsaft och sedan socker lite i taget. Vispa marängen fluffig och tills toppar bildas. Vänd försiktigt ner majstärkelsen. Fyll en spritspåse med marängen och spritsa ut mellanstora bottnar ( 7-8 st på denna sats) på en plåt med bakpapper. Ställ in i mitten av ugnen och sänk värmen till 120 grader. Baka 1 1/2 timme, stäng av ugnen och låt sedan dem svalna helt i där.

Fläder/lime curd:

1,5 dl koncentrerad flädersaft

1 msk saft från lime (spara limen för att riva skalet till bakelsen senare)

0,6 dl socker

2 st ägg

75 g rumstempererat smör

Gör såhär: Alla ingredienser blandas i en rostfri bunke som sedan ställs över vattenbad. Blanda med visp tills curden tjocknar, det tar några minuter. Ta bort från spisen och tillsätt det tärnade smöret, blanda tills det har smält och curden slät och fin. Häll i en ren burk, sätt på lock och kyl. Håller i kylskåp ca 4-5 dagar.

Rabarber och jordgubbs puree: Här brukar jag inte använda mig av recept utan bara ”höftar” mig fram tills det smakar gott…

Skär rabarber och jordgubbar (50/50) och lägg i kastrull, tillsätt lite socker, en ”knivspets” äkta vaniljpulver och lite lite vatten. När frukt/bär kokat en stund och mjuknat så mixar jag detta med en stavmixer för att få en puree (för att få extra slät puree kan du sila den också). Smaka av och tillsätt mer socker om du vill ha den sötare.

Montering av bakelsen ser du i slutet av filmen =)

Lycka till!

Nu tar jag semester från mina videoinlägg som är tillbaka till hösten. Det har varit en riktig succe, hela 50.000 visningar och över 200 prenumeranter! superskoj =) Jag kommer fortsätta dela recept och bilder här på bloggen hela sommaren igenom, så jag hoppas du fortsätter att följa mig här!

Med vänliga hälsningar/ camilla