Hej! Här är ett mycket gott recept på äkta vaniljkräm. Passar utmärkt som fyllning till tårtor, bakelser och kaffebröd.

Recept vaniljkräm 

Ingredienser:

  • 250 g vispgrädde
  • 250 g mjölk
  • 1 st vaniljstång
  • 100 g äggulor
  • 100 g socker
  • 30 g maizena

Gör såhär:
Blanda grädde och mjölk och hälften av sockret. Snitta vaniljstången på längden och koka upp gräddmjölken med den. Låt koka i några minuter och sila sedan blandningen. Koka upp på nytt. Äggulor, maizena och resterande socker vispas till en slät smidig redning. Häll över den kokande gräddmjölken lite i taget och vispa ihop. Häll över till kastrull igen och låt nästan koka tills krämen tjocknar (ständig vispning). Sila ev. vaniljkrämen genom en finmaskig sil för att undvika klumpar. Låt svalna.

Lycka till!