Hej! Här kommer ett supersmarrigt recept på franska maränger med smak av mint och choklad. Passar jättebra till julfikat! Se receptet nedan:

 

Varmvispad maräng, 12 st stora.

  • 100 g äggvita
  • 250 g socker

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2.Blanda äggvita och socker väl, värm under vattenbad under ständig vispning till temperaturen når 70 grader.

3. Ta av bunken från plattan och fortsätt att vispa tills marängen är blank fluffig och seg (ca 15-20 min)

4. Klicka ut 12 stora maränger på plåt med bakpapper. Grädda dem på 150 grader i 15 min, sänk sedan till 130 grader och baka ytterligare ca 20-25 min. (de ska vara lite sega i mitten.)

5. När marängerna svalnat kan man doppa dem i choklad och i krossade polkagris karameller eller något annat man tycker om t.ex. nötter eller smarties.

6. Förvaras i lufttät burk.

Lycka till!