Prova dessa ljuvliga och somriga cupcakes! Recept hittar du nedan =)

Muffins:

  • 100 g normalsaltat smält smör
  • 100 g ägg
  • 150 g strösocker
  • 10 g vaniljsocker
  • 150 g mjölk
  • 50 g citronsaft och rivet citronskal
  • 240 g vetemjöl
  • 10 g bakpulver
  • 30 g rostad kokos

 

Gör såhär: Smält smöret, och ställ vid sidan av för att svalna lite. Vispa ägg och socker, vänd ner resterande ingredienser, spritsa upp i muffinsformar och baka i 180 grader tills lätt gyllenbruna.

 

Lemoncurd: (recept från ica.se)

  • 2 st citroner
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • vatten (till vattenbad)
  • 100 g smör

 

Gör såhär:

  1. Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
  2. Vispa äggulor, ägg och socker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad (kastrull med hett vatten) och tillsätt citronskal och -juice. Rör tills krämen tjocknat, ca 15 minuter.
  3. Skär smör i bitar. Klicka i dem under omrörning tills det smält. Låt svalna. Förvara i kylskåp.

Vit choklad frosting:

  • 100 g rumstempererat osaltat smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese
  • 100 g vitchoklad

 

Gör såhär. Smält den vita chokladen. Vispa smör vitt och fluffigt, sikta ner florsocker och vispa ytterligare en stund, tillsätt phiadelphiaost och vispa ihop, och därefter den smälta vita chokladen.

Dekoration: Jag hällde chokladfrosting och (lite mindre) lemoncurd i en spritspåse med en medelstor stjärntyll, spritsade en rosett satte en lien prästkrage i marsipan som jag tryckte ut med en utstickare. Till sist la jag några pärlströssel på toppen.

Klart!

Muffinsreceptet har jag tagit från ett fint recepthäfte som min kära vän Moa gjort, hon skickade ett exemplar till mig i julas =)