Ibland blir det bara inte som man tänkt sig…Jag skulle vara duktig och filma själv men av någon anledning hade kameran helt plötsligt slutat filma när tårtan var halvägs färdig! suck…så nu får ni ta receptet såhär istället. Nästa gång får min kära sambo hjälpa mig igen =)


Sans Rivaltårta

Du behöver: 

  • 3 st mandelbottnar, 2 st släta och 1 st med hyvlad mandel.
  • Smörkräm
  • Mandelmassa
  • hyvlad rostad mandel
  • florsocker
  • grön och rosa marsipan

Såhär monterar du tårtan:

1. Rosta hyvlad mandel i ugn eller mikro. Låt svalna.

2. Lös upp mandelmassan med vatten så att den blir nästan bredbar. Blanda 1/3 mandelmassa med 2/3 smörkräm.

3. Börja med första botten som är en slät. Stryk ett ca 2 cm tjockt lager med mandelsmörkräm. Lägg på nästa släta botten och gör samma här.

4. Lägg på locket med mandeln uppåt. Stryk upp kanten runt tårtan, tillräckligt så att mandeln fastnar.

5. Lyft tårtan och använd handen för att trycka fast rostad mandel hela vägen runt. Sätt ner på tårtfat med en klick smörkräm under så att tårtan inte kan glida iväg.

6. Sikta florsocker lätt på toppen. Sätt på en marsipanros i vänstra hörnet (se videoinlägg om hur marsipanblommor görs).

7. Kavla grön marsipan ca 2,5 mm tjock. Skär ut 3 st längder som du snurrar och lägger på tårtan.

Nu är den klar!

Ibland blir det bara inte som man tänkt sig…Jag skulle vara duktig och filma själv men av någon anledning hade kameran helt plötsligt slutat filma när tårtan var halvägs färdig! suck…så nu får ni ta receptet såhär istället. Nästa gång får min kära sambo hjälpa mig igen =)


Sans Rivaltårta

Du behöver: 

  • 3 st mandelbottnar, 2 st släta och 1 st med hyvlad mandel. (se grundrecept)
  • Smörkräm (se grundrecept)
  • Mandelmassa
  • hyvlad rostad mandel
  • florsocker
  • grön och rosa marsipan

Såhär gör du:

1. Lös upp mandelmassan med vatten så att den blir nästan bredbar. Blanda 1/3 mandelmassa med 2/3 smörkräm.

2. Börja med första botten som är en slät. Stryk ett ca 2 cm tjockt lager med mandelsmörkräm. Lägg på nästa släta botten och gör samma här.

3. Lägg på locket med mandeln uppåt. Stryk upp kanten runt tårtan, tillräckligt så att mandeln fastnar.

4. Lyft tårtan och använd handen för att trycka fast rostad mandel hela vägen runt. Sätt ner på tårtfat med en klick smörkräm under så att tårtan inte kan glida iväg.

5. Sikta florsocker lätt på toppen. Sätt på en marsipanros i vänstra hörnet (se videoinlägg om hur marsipanblommor görs).

6. Kavla grön marsipan ca 2,5 mm tjock. Skär ut 3 st längder som du snurrar och lägger på tårtan.

Nu är den klar!