Notice: Undefined variable: dd_override_start_anchor_id in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 351

Notice: Undefined variable: dd_override_top_offset in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/digg-digg/digg-digg.php on line 352

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/init.php on line 205

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /www/webvol14/z2/r8i56whtd2uo2sg/xn--enkonditorsbeknnelser-j2b.se/public_html/wp-content/plugins/wordpress-23-related-posts-plugin/recommendations.php on line 264

Hejsan! Här är ett gott och luftigt recept på tårtbotten, eller anslag som bagare och konditorer kallar det 🙂

Luftigt anslag (tårtbotten 24-22 cm bakform)

Ingredienser:

  • 250 g ägg
  • 150 g socker
  • 75 g vetemjöl
  • 75 g potatismjöl
  • 5 g bakpulver
  • 5 g vaniljsocker
  • Rivet skal från en medelstor citron (vänds ner i smeten sist. Kan uteslutas.)

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Vispa ägg och socker för hand över ett vattenbad. Sätt i termometer. När gradantalet når 40 grader tag av från spisen och fortsätt att vispa med elvisp eller i maskin på medel/hög hastighet i ca 15 min. Smeten ska vara mycket fluffig (liknande än maräng). När man kan dra ett finger genom smeten och det blir ett ”spår” som ligger kvar eller att smeten ligger som en fast droppe på fingret, då är den klar.

 

 

  1. Torra ingredienser blandas.
  2. Sikta mjölblandningen lite i taget ner i äggblandningen, vänd med skrapkort (blanda försiktigt så att smeten behåller sin luftighet).

 

Skrapkortet funkar bäst till att blanda ner mjölet! Man kommer ner till botten ordentligt, visst man blir kletig om händerna men det får man ta 😉

  1. Smöra och bröa eller klä in en form med bakplåtspapper. Häll i smeten och grädda den i ca 30 min. (provstickan ska vara torr och kakan gyllenbrun, då är den klar.)

 

Tips! plasta väl och lägg tårtbotten i kylen en dag innan användning, då är den mer stabil och lättare att skära.

Lycka till!