Hej! Detta recept fick jag av en god vän till mig. Och jag kan verkligen rekommendera det här glansiga chokladtryffeln, den är len glansig och supergod! Mycket vacker att täcka en tårta med =) Receptet finner du nedan:

 

Glansig chokladtryffel

 

Ingredienser:

  • 20 g socker
  • 20 g glykos 
  • 100 g grädde
  • 100 g  mörk choklad
  • 20 g osaltat smör (rumstempererat) 


Gör såhär:

1. Koka upp grädde, socker och glykos i en kastrull. Ta genast av den från plattan när den börjar koka. 

2. Hacka chokladen och blanda ner den i grädden och rör om. 

3. När allt är smält samman till en jämn smet och är runt 40 grader varmt, klicka i det rumstempererade smöret. Rör om tills smöret är helt smält.

4. Nu är den klar! häll över i burk och låt svalna. Sätt sedan lock på och förvara den i kylen. Vid användning, värm väldigt lätt i mikro, ej över 40 grader. Nu kan den hällas på tårtan eller annat bakverk =)