Jag tycker självklart nej, men vad nog inte många vet är att de flesta företag gör sin smörkräm på margarin av den enkla anledningen av att det är billigare. Man får inte kalla bakeoff för hemmabakat, eller kalla fetaost för fetaost som inte är gjord av getmjölk, detta för att inte vilseleda kunden. Så vad är då skillnaden när det gäller smörkrämen? Om nu en biskvi tex skulle kosta 1 kr mer för kunden pga att den är gjord av smör ist för margarin, skulle inte du med glädje betala den där extra kronan? Det skulle jag. Men när de flesta är omedvetna om vad de egentligen köper så är de ju ingen som klagar eller bryr sig. Vi blir ju helt enkelt grundlurade. 

Det är dags att människor ställer högre krav. Nästa gång du går in på ett Bageri/konditori fråga då om den där smörkrämen är gjord av äkta smör, eller var lite lurig och fråga om den där biskvin är laktosfri. Svarar de ja på den frågan så vet man ju att smörkrämen är gjord på margarin. Eller när du går i mataffären och handlar, kolla på innehållsförteckningen, innehöll det vad du trodde? 

Något som fick mig att skratta häromdagen i mataffären var när det stod en skylt bredvid marängerna ”Nu laktosfria maränger!” Å vad bra, laktosfria maränger, de som inte ska innehålla mjölk från början. Många maränger i mataffärer innehåller mjölpulver ist för äggvita som i vanliga fall är huvudingrediensen. Komiskt.

Som jag har sagt förut det är inget fel att använda margarin om man nu väljer ha det själv eller att man har tex laktosintolerans, eller att köpa maränger med mjölkpulver pga av äggallergi. Men då ska produkten döpas om eller tydligt informera innehållet. Vi ska veta vad vi köper!

Håller ni med? Har ni någon verklig händelse där ni känt er lurade som ni skulle vilja berätta om här? Diskutera gärna.

Jag tycker självklart nej, men vad nog inte många vet är att de flesta företag gör sin smörkräm på margarin av den enkla anledningen av att det är billigare. Man får inte kalla bakeoff för hemmabakat, eller kalla fetaost för fetaost som inte är gjord av getmjölk, detta för att inte vilseleda kunden. Så vad är då skillnaden när det gäller smörkrämen? Om nu en biskvi tex skulle kosta 1 kr mer för kunden pga att den är gjord av smör ist för margarin, skulle inte du med glädje betala den där extra kronan? Det skulle jag. Men när de flesta är omedvetna om vad de egentligen köper så är de ju ingen som klagar eller bryr sig. Vi blir ju helt enkelt grundlurade. 

Det är dags att människor ställer högre krav. Nästa gång du går in på ett Bageri/konditori fråga då om den där smörkrämen är gjord av äkta smör, eller var lite lurig och fråga om den där biskvin är laktosfri. Svarar de ja på den frågan så vet man ju att smörkrämen är gjord på margarin. Eller när du går i mataffären och handlar, kolla på innehållsförteckningen, innehöll det vad du trodde? 

Något som fick mig att skratta häromdagen i mataffären var när det stod en skylt bredvid marängerna ”Nu laktosfria maränger!” Å vad bra, laktosfria maränger, de som inte ska innehålla mjölk från början. Många maränger i mataffärer innehåller mjölpulver ist för äggvita som i vanliga fall är huvudingrediensen. Komiskt.

Som jag har sagt förut det är inget fel att använda margarin om man nu väljer ha det själv eller att man har tex laktosintolerans, eller att köpa maränger med mjölkpulver pga av äggallergi. Men då ska produkten döpas om eller tydligt informera innehållet. Vi ska veta vad vi köper!

Håller ni med? Har ni någon verklig händelse där ni känt er lurade som ni skulle vilja berätta om här? Diskutera gärna.