Hej kära läsare! I maj så ska min moster gifta sig och jag har fått äran att göra hennes bröllopstårta. Hon vill ha buketter med vita orkidéer och mörkröda rosor på sin tårta. Eftersom jag när som helst nu ska bli mamma för första gången (och räknar med att det kommer bli fullt upp med den lilla sötnosen) så förbereder jag blommorna redan nu. Det som är så bra med att arbeta med flowerpaste eller gumpaste är att man kan göra dem långt i förväg eftersom de stelnar och blir mycket hårda. Bara att förvara dem i en låda tills de ska användas =) Se hur mina orkidéer blev här nedan: 

handgjord brudorkidé i flowerpaste bröllopstårta handgjorda vita orkidéer i socker

Det här var en rolig utmaning, och jag blev väldigt nöjd med mina allra första handgjorda brudorkidéer! 🙂 Såna här blommor är ett pilligt arbete och kräver mycket tålamod, varje blomma tar ca 1 timme att tillverka. 1.Flowerpaste kavlas ut  2. Bladen stansas ut. 3.Bladen tunnas ut på skumdyna och sedan träs en ståltråd in i varje blad. 4.Bladen får torka en stund där de kan få rätt form, sedan hängs de upp för att torka ca ett dygn.  5. Bladen viras ihop med tejp till en blomma. 6. blomman pudras ev. med pulverfärg (detta kan göras innan man virar ihop blomman om man vill).

brudorkidé i socker

Min handgjorda blomma i socker VS äkta vara 😉

 

Handjord brudorkidé i socker

 

Utstickare för att göra orkidéerna är köpta från www.lyckasmedmat.se

handjord orkidé i sockerTillverking av handjorda blommor i sockertillverking av sockerblommorHandjorda blommor i sockerutstickare orkidétunna ut blad sockerblommahandgjorda sockerblommor bröllopblommor i socker (2)blommor i socker

Nu har jag 2 par till att göra, plus ett par knoppar. Sedan ger jag mig in på att göra mörkröda rosor!